Dana 4. kolovoza 2011.g. u Gospodarskoj zoni Kukuzovac upriličena je svečanost polaganja kamena temeljca za izgradnju dva objekta.

 
Investitor Pirson montaža iz Klisa na parceli od 3613 m2 izgradit će pogon za proizvodnju metalnih konstrukcija te planira otvaranje 20-tak novih radnih mjesta.

 
Tvrtka Olasagasti d.o.o. iz Komiže na parceli od 3949 m2 sagradit će pogon za preradu ribe i ribljih proizvoda u kojem će se otvoriti 35 do 40 novih radnih mjesta.

Svečanom otvaranju radova nazočili su dožupan Splitsko-dalmatinski Luka Brčić, gradonačelnik Sinja Ivica Glavan,  sinjski dogradonačelnici Elena Perković Paloš i Zoran Vujanović, direktorica tvrtke Gospodarska zona Kukuzovac Diana Breko te predstavnici investitora.

‘Finaliziramo pregovore s još nekoliko investitora i uskoro očekujem raspisivanje novoga natječanja za prodaju zemljišta u GZ Kukuzovac. Na sljedećoj sjednici Gradskoga vijeća ići ćemo na izmjenu određenih pravila za kupnju zemljiša na Kukuzovcu. Naime, čim uočimo neki nedostatak idemo na izmjenu, a nedostatke uočimo upravo u razgovorima s investitorima. Sve ono što je realno vrlo brzo mijenjamo’, kazao je gradonačelnik  Ivica Glavan te  dodao kako vrlo skoro očekuje polaganje kamena temeljca za izgradnju pogona ostalih tvrtki koje su kupile zemljište.

‘Za Splitsko-dalmatinsku županiju GZ Kukuzovac jedna je od prioritetnijih. Županija je u posljednje dvije godine u ovu Zonu uložila oko milijun kuna za sufinanciranje uglavnom komunalne infrastrukture. Županija će i u Proračunu za iduću godinu planirati sredstva za Kukuzovac’, najavio je dožupan Brčić te kazao kako je vrlo važno što se GZ Kukuzovac orijentirala na proizvodne djelatnosti te da je to ispravan put za prosperitet ovoga kraja’, rekao je i dožupan Luka Brčić.

Investitori nisu krili zadovoljstvo početkom izgradnje objekata te su obećali što bržu izgradnju i zapošljavanje novih kadrova.