Dana, 2. srpnja 2009. g., u Gradskoj vijećnici Grada Sinja s početkom u 8.30 sati održan je radni sastanak sa investitorima po raspisanim Natječajima za prodaju zemljišta u Gospodarskoj zoni Kukuzovac. Sastanku su pored 19 investitora nazočili gradonačelnik Grada Sinja gosp. Ivica Glavan, zamjenici gradonačelnika Grada Sinja gđa. Elena Perković-Paloš i Zoran Vujanović, predstavnici tvrtke Gospodarska zona Kukuzovac d.o.o. i Nadzornog odbora, te djelatnici Upravnog odjela za prostorno planiranje, gospodarenje prostorom i razvoj Grada Sinja. Gradonačelnik Grada Sinja gosp. Ivica Glavan u svoje osobno ime i u ime svoga tima čestitao je svim poduzetnicima na strpljenju i ustrajnosti u realizaciji svojih projekata u Gospodarskoj zoni Kukuzovac. Gradonačelnik je obavijestio nazočne poduzetnike o planu Grada Sinja u svezi dodatnih poticaja i subvencija koje Grad Sinj planira osigurati poduzetnicima, pri čemu je istaknuto kako će: Grad Sinj će subvencionirati cijenu struje i platiti priključak na vodovodnu mrežu prvom poduzetniku koji će u roku od 6 mjeseci od ishodovanja lokacijske dozvole izgraditi objekt u Gospodarskoj zoni Kukuzovac. Ujedno, gradonačelnik je obećao ubrzati proces realizacije projekta Gospodarske zone Kukuzovac, te svim poduzetnicima zaželio uspjeh u radu.

Zamjenica gradonačelnika Grada Sinja gđa. Elene Perković-Paloš također je čestitala svim poduzetnicima i obećala ulaganje velikih napora nove izvršne vlasti u osiguranju gospodarskog prosperiteta Grada Sinja, pri čemu je poseban naglas stavljen na razvoj partnerskog odnosa Grada Sinja i poduzetnika. Zamjenica gradonačelnika iznijela je planove Grada Sinja o objavljivanju novog natječaja za prodaju zemljišta u Gospodarskoj zoni Kukuzovac, te plan Grada Sinja o izdvajanju značajnih proračunskih sredstava za uređenje infrastrukture Gospodarske zone Kukuzovac.

Nazočni predstavnici investitora predstavili su svoje projekte i planove u Gospodarskoj zoni Kukuzovac d.o.o. Dva investitora: Eko solar d.o.o. i Braniteljska zadruga ČOVIK I PO ishodili su lokacijske dozvole, dok su ostali u postupku ishođenja istih za svoje projekte.

Od strane direktora Gospodarske zone Kukuzovac d.o.o. gosp. Damira Čarića sudionici sastanka upoznati su kako izvođenje radova od strane izvođača radova Poduzeća za ceste d.d. prati planiranu dinamiku, te se kraj radova očekuje krajem rujna 2009.g.

Gđa. Dijana Breko, voditeljica općih i pravnih poslova GZK d.o.o. Sinj, upoznala je detaljno nazočne sa odredbama Zakona o postupanju i uvjetima gradnje radi poticanja ulaganja objavljenog u Narodnim novinama krajem lipnja ove godine.